facebook_noscript
Helyszín

ArcelemzésMiről is lesz szó a következő témában?

 1. Mit árul el az arcod?

  Többet is, mint gondolnánk! Az arcunkra minden rá van írva: a jellemünk, az egészségünk, gondolkodási mintáink. Az egész életed az arcodra van írva, ahogy alakul életed, úgy változik arcod is. Csak tudnod kell olvasni ebben a “könyvben”.

   

  Az arcelemzés egy ősi kínai tudomány, a fiziognómia, segítségével megismerhetjük legbensőnket, erősségünket, gyengeségeinket. Az emberi arcból hasonlóképpen lehet olvasni, mint a kézírásból: az arcon is érzékelhető a pillanatnyi (érzelmi, fizikai) változás, de az állandó személyiségvonások is. Minden apró rezdülés látszik rajtunk, gondolj csak a mimikára!

   

  A mai rohanó világunkban észre sem vesszük magunkon, mennyi mindent sugároz az arcunk. Jót és rosszat, egyaránt. Ha rossz hírt kapunk, ha fáradtak vagyunk, és ha egyszerűen úgy elegünk van. Mind-mind látszik. Látszik az örömünk, látszik a bánatunk. Te is biztosan észreveszed, ha egy ragyogó mosollyal, láthatóan vidám személy lép be egy szobába! Mindannyian észrevesszük, ha nem is tudatosítjuk magunkban. Mert az arca elárulja, akár jól van, akár boldog, kiegyensúlyozott.

  Néha az első pillanatban hajlamosak vagyunk eldönteni, vajon a másik fél rokonszenves vagy ellenszenves-e számunkra. Ez a másodperc törtrésze alatt kialakított ösztönös véleményformálás többnyire felszínes. De a téves, túlzó megállapítások között sok telitalálat is akad, s első benyomásunk nem vezet félre bennünket.

  Az ember teljes karaktere egyetlen sajátság megfigyelése révén nem állapítható meg, ahhoz az egész arcot elemezni kell. A különböző arcvonások, sajátságok különböző jellemvonásokat takarnak.
   

  Régen a festők és szobrászok bizonyos harmonikus arányokkal ábrázolták az ideális emberi testet, így születtek a gyönyörű festmények és szobrok. Úgy vélték, a testmagasságnak a lábhossz hatszorosának, a homlok és az áll közötti távolságnak pedig a testmagasság egy tizedének kell lennie, és ennek a távolságnak meg kell egyeznie a csukló és a középső ujjhegy közti távolsággal. A kiegyensúlyozott arcon három részt tartottak azonos hosszúságúnak: a homlokélt és a szemöldök, a szemöldök és az orrlyuk valamint az orrlyuk és az állkapocs közti távolságot.

  Az arc alakját elsősorban a magassága és a szélessége szabja meg. Az arc magassága születéskor sokkal kisebb, mint a szélessége, később viszont a magassága nő erősebben. A kifejlődött arc csak nagyjából szimmetrikus, valójában a jobb és a bal arcél nem teljesen tükörképe egymásnak. Az arc alkatát ezen felül a szemgödör mélysége, a szemek egymástól való távolsága, az orrgyökér szélessége, az áll és az állkapocs valamint a fogak állása szabja meg. Az arc egyediségét azonban mégis a cselekvéssel kapcsolatos domináns arcvonások: a szem, az orr, a száj adják. A mozgékony, flexibilis arcból például jó alkalmazkodóképességre és sokoldalúságra következtethetünk.

  Mivel az ember külső megjelenése tükrözi belső lelkületének milyenségét, az arcolvasás előtt érdemes eldönteni, milyen az illető vérmérséklete. Temperamentum szerint három csoport különböztethető meg: vitális (élettel teli), tettre kész és mentális (szellemi) típus.

  A vitális típusú ember jó húsban levő, kövérkés. Arca pirospozsgás, gyakran pufók, kerek. Extrovertált, szeszélyes, gyorsan reagál az ingerekre. Könnyen válik elégedetté vagy elégedetlenné. Vérbő, mókakedvelő, tréfás kedvű. A játékot előnyben részesíti a kemény munkával szemben.

  A tettre kész típus vékony, sovány testalkatú. Arca négyszögletes, derékszögű. Kezei-lábai hosszúak. Állkapocs-vonala tiszta metszésű. Szemöldök csontja, az orra és az arccsontja kiemelkedik. Az ilyen ember éles elméjű, intenzív érzelmű és erős karakterű. Energikus, nyughatatlan, gyakorlatias, tervszerűen dolgozó. Gyorsan döntő és cselekvő.

  A mentális típus arca ovális vagy körte alakú, magas, széles homlokkal, elkeskenyedő, puha állal. A kezek és a lábak kicsik és finomak. A test karcsú, rendszerint közepes termetű. A mentális típusú ember szenzitív, fantázia gazdag, eszes és fogékony. Intellektuális, alkotó gondolkodó. Oknyomozó képességei kiválók.

  A típusjellemzők gyakorta összekeverednek. Például a tettre kész és a mentális típus kombinációja esetén az arc lehet körte alakú, azonban a tettre kész típust erős orra és kiálló csontjai jellemzik. Ez esetben az illető jó képzelőerővel, józan ésszel és gyakorlatiassággal megáldott ember. Kiváló elme, ugyanakkor kemény munkára képes.

  Az archossz az intenzitást, vagyis az erőt jelzi, míg a szélessége az állóképességet mutatja. Egy hosszú, széles arc, jól meghatározott arcvonásokkal és kiálló arccsontokkal erős karaktert jelez. A nagyméretű jegyek nagyvonalú természetről, míg az apró méretek gyenge karakterről árulkodnak. A szélsőséges tulajdonságjegyek rendszerint az ember zsenialitásáról tájékoztatnak.

 2. Bónyusz

  Te magad is tudod irányítani, mit sugározzon kifelé az arcod! Ehhez először is tudnod kell, min kell változtatnod magadban. Sokszor ezt mi magunk nem is látjuk – de a környezetünk érzékeli! Mit meg nem teszünk azért, hogy jól nézzünk ki! A kozmetikai kezelésektől és a sminktől kezdve a divaton keresztül egészen a plasztikai sebészetig minden erről szól.

   

   

  Pedig a megszépülés kulcsa benned van! Egész biztosan meg fogsz lepődni, mi mindent megtudhatsz Önmagadról az arcolvasás alapján.

  Például: Az alábbi képen lévő arcon látszik, a felső ajka kijjebb áll, mint a homloka. Ha csak egy picivel is, de kintebb van. Ez azt mutatja, hajlamos a gondolatait azonnal kimondani, anélkül, hogy átgondolná. Vagyis, ahogy mondani szoktuk: hamarabb jár a szája, mint az esze.

  Példa: ezeken a képen láthatod, a szemek mélyen ülők. Ez azt jelenti, tulajdonosa óvatos ember, jól megfontolja lépéseit.

   

 3. Miért fontos számodra, hogy megismerd ezeket a titkokat?

  Az arcelemzés nagyon jó lehetőség önismereted bővítésére, ezen kívül segít elfogadni magad olyannak, amilyen valójában vagy, és nem olyannak, amilyennek hinni akarod magadat.

   

  Megismered és elfogadod mások veleszületett viselkedését, anélkül, hogy azt személyesen magadra vonatkoztatnád. Sok segítséget nyújt neked emberi kapcsolataidban, hiszen, ha ismered az arcelemzés titkait, akkor minden ember nyitott könyv előtted, nem tudnak becsapni, átverni, hiszen te pontosan látod, kivel is állsz szemben. Segít abban is, hogy nagyon mély önismeretre tegyél szert, lásd erősségeidet, gyengéidet, lehetőségeidet. Olyan lehetőségekre is gondolok, amikről most még nem is tudsz.

  Most már biztos vagyok benne, te is szeretnél ezeknek a titkoknak a birtokába jutni!

  Tegyél egy próbát, megmutatom neked, hogyan működik a gyakorlatban! Anélkül, bármit tudnék rólad, elmondom, mik az erősségeid, gyengéid, mire kell odafigyelned.

Képek a helyszínről

Egyéni és pár konzultációs szoba

Képek a helyszínről

Vendégváró szoba

Képek a helyszínről

Biobalansz kezelés helyszíne

Elérhetőségek

+36703688024

info@lelekmatrix.hu

2484 Gárdony Esze Tamás u.26

Iratkozz fel a hírlevelünkre!
© Copyright 2018 - Minden jog fenntartva