facebook_noscript

PárkonzultációMiről is lesz szó a következő témában?

 1. Összetettség okai

  A párkapcsolatot tartom a legösszetettebb kapcsolatnak. Annyi szerepnek kell megfelelnünk benne, mint az élet más területein sehol. Egyszerre kell társnak, szeretőnek, barátnak, szülőnek, esetenként munkatársnak lenni.

   

   

   Hogyan lehet ennyi mindennek megfelelni? Ezekre és még sok más kérdésre kerestem a válaszokat, miként tudom kiegyensúlyozottan megélni életemet, ezáltal másoknak is segíteni. A  tanulmányaim, és tapasztalataim alapján megtalálhassák az utat újra magukhoz, egymáshoz,  és a boldogsághoz.

   

  A kapcsolatokban sokszor beszélünk elhidegülésről, eltávolodásról, konfliktusokról, szeretetlenségről, meg nem értettségről, ami sokszor elváláshoz vezet.

   

  És ha az elején jól tudtunk együtt működni mitől változik ez meg? Ha elmúlik, hogyan lehet újra megtalálni? Ha a pár tagjai  valóban szeretik egymást, melyek azok a kiváltó okok amik mégis a kapcsolat romlásához vezetnek?

   

  Nincs olyan ház, amit ne kellene kitakarítani, felújítani időnként. Ahogy a funkciói változnak, úgy kell átalakítani, újra festeni a régi erős falakat.

   

  Vannak elrontott párválasztások, amikből tanulhatunk. Viszont, ha azt tudjuk mondani, a kapcsolatunkban volt 3-4 jó év, akkor szerencsések vagyunk, és valószínűleg újra megtaláljuk az utat, az örömöt egymásban.

   

  Életünket a szüleinkhez való viszonyunk, gyermekkorunk, párkapcsolataink, gyermekeink és a munkánk határozzák meg. Minden probléma gyökere ezekben az élethelyzetekben keresendő. Amiket többnyire tudatalattink működtet, ezek tudatosításában tud segíteni a párkonzultáció. 

 2. Nehézségek okait

  Sokszor egészen egyszerűen arról van szó, nem jól fejezzük ki magunkat, olyan “nyelvet” használunk, amit a társunk nem ért. Nem tudjuk megfogalmazni igényeinket, de elvárjuk, hogy párunk megértse azt.

  • Külső tényezők/szülők, barátok, élethelyzetek befolyásolják a kapcsolatot.
  • Figyelmen kívül hagyják, hogy eltérő családi, kapcsolati mintával rendelkeznek.
  • Nem veszik észre az eltávolodás veszélyével járó változásokat (Pl. az érdeklődési körük nagyon eltérő irányban kezd alakulni).
  • Nem merik nyíltan megbeszélni a szexuális igényeiket, nehézségeiket.
  •  A két nem nemi szerepe összekeveredik, aránytalanná válik.
  • Vagy hiányállapot lépett fel, a megváltozott szerepek előtérbe kerülésével (szülővé válás, gyerekek kirepülése, szülők elvesztése, baleset, stb.), más szerepeink háttérbe kerülnek, és már nem érezzük boldognak a kapcsolatunkat. Sérelmeink miatt nem tudjuk szeretetünket sem kifejezni társunk felé, és még sorolhatnám a lehetőségeket, amelyek a kapcsolat ellaposodásához, kihűléséhez vezethetnek.

   

  Párterápia során ezen okokat vizsgáljuk meg a hozzám forduló párokkal, mert ahogyan mi magunk egyediek vagyunk, úgy lesznek egyedi problémák és megoldandó helyzetek kapcsolatunkban is. A konzultáció során felmérjük a valós helyzetet, ennek alapján építjük fel a stratégiát, de csak a közös, együttes munka hozhat eredményt. A mindennapokban kell alkalmazni mindazt a tudást, amit a párterápia alkalmával együttesen összeállítunk, és megbeszélünk, hogy újra felfedezzük egymásban a csodát.

 3. Mire figyeljen mielőtt Párkonzultáció mellett dönt?

  A párkonzultáció eredményességéhez szükséges, hogy a pár mindkét tagja elkötelezett legyen a párkapcsolatuk problémájának megértése iránt, és ezért vállalni kell a párterápia során felszínre kerülő érzelmeket és konfliktusokat.

   

   

  - A párkonzultáció sikeressége nem azonos a pár jövőbeni együttmaradásával, hanem némely esetekben a szétválásuk vezet a konfliktusuk megoldására. 

  - A párkonzultáció hatékonyságához esetenként szükséges, a résztvevőkkel való külön foglalkozás az ülések során! Ez a feltétele annak, hogy a konzultáció során az objektív szemlélet megmaradhasson a coach részéről.

  - A pártkonzultáció eredményeit 5-10 alkalom után érezheti a pár, mikor a problémák tudatosulnak, és a változás elkezdődik a kapcsolatukban. Ennél rövidebb idő alatt érezhető változásokat garantálni nem lehet.

   

Kép a helyszínről

Egyéni és pár konzultációs szoba

Kép a helyszínről

Vendégváró szoba

Kép a helyszínről

Biobalansz kezelés helyszíne

Elérhetőségek

+36703688024

[email protected]

2484 Gárdony Esze Tamás u.26

Iratkozz fel a hírlevelünkre!
© Copyright 2018 - Minden jog fenntartva