facebook_noscript
Helyszín

StresszkezelésMiről is lesz szó a következő témában?

 1. STRESSZKEZELÉS

  A legtöbb esetben a stresszt negatív tényezőként ismerik, pedig sok esetben doppingként hat és így például elkerülhetsz egy veszélyes helyzetet vagy egy verseny helyzetben a legjobb teljesítményedet hozhatod elő. A személyes égtájainkra akkor van szükségünk, amikor meg szeretnénk határozni azon területeket lakásunkban, amelyek kedvezőek számunkra vagy családtagjaink számára.

   

  A stressz az ember reakcióját, a stresszor pedig az őt fenyegető veszélyt jelenti. Ha ez a hatás rövid ideig tart, a szervezetedben gyorsan visszaáll az egyensúlyi állapot. Azonban, ha a stressz túl gyakran ismétlődik, vagy túl sok impulzust él meg, és tartóssá válik az életedben, akkor igen könnyen kimerülhetsz és teljesítményed meredek ívben romolhat.

   

  STRESSZ ÉS STRESSZREAKCIÓ

  Minden egyes élethelyzetben, életünk különböző helyszínein, időpontjaiban tudatosan magunkba kell tekintenünk, és elemeznünk az adott helyzetet: "valóban az a legjobb, amit e percben teszek?"Ha nem, akkor abba kell hagynunk, ki kell szállnunk a dologból. Ha ez nem lehetséges, el kell engednünk magunkat. Hagynunk kell, a dolgok menjenek a maguk útján anélkül, mi különösebben részt vennénk bennük. Így megszabadulhatunk a felesleges stressztől.

  Azért gyülemlik fel az emberekben annyi stresszhormon, mert a civilizált társadalom rendje, a szabályok, melyek szerint élünk, megakadályozzák lebomlásukat.

  Nem reagálunk annyira ösztönösen, mint az állatok, hanem érzelmeink miatt visszafogjuk magunkat, s ezáltal szorgalmasan gyűjtögetjük a stresszhormonokat. Ha pedig egy stressz hatására felszabaduló hormonmenynyiséget természetes úton nem dolgozunk föl, az hozzávetőlegesen egy hét alatt ürül ki magától, spontán módon. Csakhogy ez szinte lehetetlen, hiszen egy nap alatt több ilyen hatás ér bennünket, így egyre nő a stresszhormonszint, és újabb stressz nélkül is több hétbe tellene, mire kiürüljön a szervezetből. Amennyiben nem sikerül megszabadulnunk tőlük, tönkreteszik ellenálló képességünket, s ezáltal rontják fizikai és lelki egészségünket. Ez a hormontermelés tehát a testi válasz a szorult helyzetre, a stresszre, és az ebből következő tartós testi elváltozások szabják meg jövőbeni testi magatartásunkat, amennyiben azonos stressz-szituáció ismétlődnék meg. A stresszhormonok pedig ennek következtében egyre csak halmozódnak.

  Életünkben persze megszámlálhatatlan, egymástól eltérő stresszhelyzettel találkozunk. Ezek között megkülönböztethetünk fizikai és érzelmi stresszt. Bármelyikről van is szó, a stressz és a stresszre való reakció mechanizmusa között nincs lényegi különbség.

 2. STRESSZ TÜNETEI

  A stressz lelki, viselkedési és testi tüneteket egyaránt okozhat. A pszichés és a viselkedési tünetek esetében fokozottan igaz, gyakran nem is tudatosul bennünk, hogy a stressz miatt alakulhattak ki.

  Krónikus stressz hatására kialakulhat szorongás, alvászavar, ingerlékenység, türelmetlenség, fokozott kritikai hajlam. Mivel nem tudunk hatékonyan megküzdeni a helyzettel, elbizonytalanodunk, csökkenhet az önértékelésünk és így a teljesítményünk is.

  Ezek a problémák könnyen megnyilvánulhatnak a viselkedésünkben is, akár élvezeti szerek fokozott fogyasztásában, akár figyelmetlenségben vagy agresszív viselkedésben.

  A krónikus stressz okozta fizikai tünetek esetében fontos, maga a tünet is stresszforrás, melynek szerepe lehet egy önfenntartó ördögi kör kialakulásában.

  A leggyakoribb testi tünetek közé sorolhatók a szív- és érrendszeri megbetegedések, valamint az emésztőrendszer érzékenysége. Az immunrendszerre összetetten hat a stressz, míg az akut stressz fokozza, a krónikussá váló stressz komolyan gyengíti annak működését.

  Megfigyelhetjük, hajlamosabbak vagyunk megbetegedni, amikor sűrűsödnek a mindennapi nehézségeink.

  Stressz hatására megnő a légzőszervi megbetegedések, valamint az allergiás vagy autoimmun kórképek kockázata is. Megjelenhetnek a szexuális működés zavarai, valamint az állandó készenlét miatt az izom- és csontrendszer fájdalomtünetei is.

 3. STRESSZKEZELÉS

  A kineziológia kifejezetten stressz kezelés foglalkozik. Nem áll meg a helyzetfelismerésnél, hanem a neuroendokrin rendszeren keresztül testi szinten is befolyásolni tudja a kezelt állapotát, ezért nem csak pszihés problémák, hanem fizikai betegségek javulásához is hozzájárul.

  Az pedig, aki beletanul, mondhatni haladóvá válik, segítségével akár magát is kezelheti. A stressz kezelés során az energia útjába álló akadályok, blokkok kerülnek feloldásra, ami lehetővé teszi, mind a test, mind a lélek megszabaduljon a stressz által felgyülemlett mérgektől újra beinduljon a szervezet természetes öngyógyító képessége, és visszaálljon az egyensúly. Akárcsak a problémák, a megoldás is teljesen egyénre szabott, mindannyian magunkban hordozzuk a választ a saját kérdéseinkre, problémáinkra. Minden segítőnél, coachnál, terapeutánál jobban tudjuk mi magunk, hol milyen tekintetben szenvedünk hiányt, mi okozza azt, és mi az, amivel megoldhatjuk a helyzetet. Testünk mindenre felel, és az izomtesztelés, mint bio-feedback, jó eszköz a párbeszéd folytatására. Segítségével pontosabban megérthetjük belső üzeneteinket, s így a legmegfelelőbb döntéseket hozhatjuk meg, a legmegfelelőbben léphetünk fel testi-lelki egyensúlyunk visszaállításában, és a valóban teljes élet élhetéséért. De mi a megoldás? A stressz kezelés célja, feltárni a múltban eltárolt negatív érzelmeket, így nem azok alapján döntünk a jelenben. Ne emlékek, rossz beidegződések vezéreljék cselekedeteinket, hanem szabadon, tudatosan válasszunk, tudva, mindig van választás, és ezáltal kihasználjuk a bennünk rejlő képességeinket. Ezek eléréshez, a kineziológus különböző stressz kezelés technikákat alkalmaz, amelyek segítségével a kliens megszabadulhat a múltbéli eseményekhez tapadó negatív érzelmi töltéstől, majd további, otthon is elvégzendő korrekciós gyakorlatokkal erősíti meg az érzelmi stressz kezelést. A végcél egy magasabb életminőség elérése.

Kép a helyszínről

Egyéni és pár konzultációs szoba

Kép a helyszínről

Vendégváró szoba

Kép a helyszínről

Biobalansz kezelés helyszíne

Elérhetőségek

+36703688024

info@lelekmatrix.hu

2484 Gárdony Esze Tamás u.26

Iratkozz fel a hírlevelünkre!
© Copyright 2018 - Minden jog fenntartva