facebook_noscript

A depresszió kezeléséről

A depresszió kezelése lesz a cikk fő témája. A depresszió kezelése több nehézségbe is ütközik általában. Kezdeti stádiumban nehezen felismerhető betegség a depresszió, és sajnos sokáig magunknak sem ismerjük be, hogy depressziósak vagyunk.

 

A depresszió kezelése nagyon fontos lenne hazánkban, mivel Magyarországon több, mint egymillió ember szenved a depresszió különböző fajtáitól. Ez a lakosság 10%-át teszi ki. A másik fontos tényező a depresszió kezelése során, az, hogy igenis kezeljük betegségként a depressziót. A depressziót nem kell szégyellni, egyáltalán nem a gyengeség vagy a szánalmasság jele. Ugyanúgy betegség, mint a bárányhimlő vagy a tüdőgyulladás.

 

A depresszió egy bonyolult, összetett és több tünetet produkáló betegség, mely felismerése nem könnyű, főként a kezdeti szakaszokban. A tünetek esetleges szégyellése vagy magunkban tartása többségében csak tovább súlyosbítja a kialakult állapotot és akár jelentősen meghosszabbítja a gyógyulási szakaszt.

 

  • Depresszió kezelése

A depresszió kezelésére több terápiás lehetőség is létezik.A depresszió kezelés célja, hogy a tünetcsoportokat kezeljük, megelőzzük a visszaesést és a kognitív funkciók sérülékenységét csökkentsük.

 

A depressziót az életveszélyes állapotok közé sorolják az orvosok, mivel hatékony depresszió kezelés nélkül könnyen veszélyeztető állapot alakulhat ki. A beteg akár önmaga ellen fordíthatja elkeseredettségét, vagy akár környezetét is veszélyeztetheti. Ha a beteg öngyilkossággal fenyegetőzik, lehangoltsága akár önellátási képteleségekig vezet, önelhanyagolása súlyos mértékeket ölt, akkor minden esetben kórházi depresszió kezelés mellett érdemes dönteni.
 

A depresszió kezelés történhet antidepresszív szerekkel is, amelyekből ma már széles skálán lehet válogatni. Léteznek kettős hatású szerek is, melyek az antidepresszívumok külön csoportját képzik. Az új szelektív szerek nem fokozzák az alkoholok hatását, nem rontják a figyelmet és a mozgásos koordinációt és szerencsére a legtöbb gyógyszerrel kombinálható. Ha depressziós beteget szorongás is uralja, akkor a depresszió kezelés kiegészül szorongáscsökkentővel is, de egyébként lehet nyugtató hatású antidepresszánst is kapni, választani.

 

A gyógyszeres depresszió kezelés esetén lényeges megemlíteni, hogy hatásuk lassan, akár több hét alatt áll be, mellékhatásaik viszont azonnal jelentkeznek. A sikeres antidepresszáns kezelés minimum 6, de optimális esetben 9-12 hónapig kell folytatni teljes terápiás adagban. Ha a terápiát abba kell hagyni, annak a módja, hogy fokozatosan hagyjuk abba a gyógyszerek szedését.
 

A depresszió kezelés terén számos pszichoterápiás lehetőség is a beteg rendelkezésére áll. A depresszió kezelés során segítenek csökkenteni a beteg függőségigényét, az örömteli élethelyzetek biztosítását. Cél a beteg pozitív megnyilvánulásainak elősegítése saját magával szemben.

 

Elérhetőségek

+36703688024

[email protected]

2484 Gárdony Esze Tamás u.26

Iratkozz fel a hírlevelünkre!
© Copyright 2018 - Minden jog fenntartva

További hasznos weboldalak:

Topseller.hu

Onlinecentrum

Adwords Kampány Ügynökség

Trendkatalogus.hu

Kampánymanager.hu