facebook_noscript

Karrier

 

A szakmai sikerhez vezető út hosszú, gyakran kanyargós és eléggé göröngyös. Ez a kemény munka, a szenvedélyek megélése és a megfelelő emberek találkozásának eredménye. Vannak lépések viszont, amikkel kicsit közelebb kerülhetsz a céljaidhoz, viszont ezeket minden nap gyakorolnod kell.

 

  • 1. Mindig érkezz egy kicsit korábban

Ez egy nagyon jó trükk, mert ha ezt látja a vezetőség, akkor úgy érzi, hogy lekiismeretes és megbízható vagy. Annyit azért tegyünk hozzá, hogy nem baj, ha valóban lekiismeretesek és megbízhatóak vagyunk.

 

  • 2. Öltözz megfelelően

Egy  2014-es tanulmány szerint azok a férfiak, akik egy tárgyaláson öltönyt viseltek sikeresebb eredménnyel zárták a megbeszélést. Mi a helyzet a hölgyek öltözködésével? Ők mindig csinosak.

 

  • 3.  Idő

 A munkanap első másfél óráját a valóban fontos projekteknek szenteljük, és ne hagyjuk, hogy olyan dolgok zavarjanak meg, mint beeső üzenetek, a kopogtató kollégák vagy telefonhívások.

 

  • 4. Nincs zene

Egy 2010-es tanulmány megállapította, hogy az embereknek rosszabbul működött a memóriája, amikor zenét hallgattak, mint amikor csendben dolgoztak. Ezért inkább azt javasolják, hogy munka előtt hallgassuk meg kedvenceinket, hogy jó hangulatban kezdjük a napot. 

 

  • 5. Ebédelj a munkatársakkal

A dolgozók 80% -a ebédet az asztalnál, ami valljuk be kicsit elszomorító. A Kaliforniai Egyetem professzora szerint a kreativitás akkor indul be, ha kimozdulunk a megszokott térből. Sőt, a legjobb eredményt akkor érhetjük el, ha kimegyünk a szabadba. Egy 2015-es tanúlmány megállapította, hogy az ebéd a munkatársakkal növelheti a csapat teljesítményét is. Összegzés: menjünk ki valahova ebédelni a kollégákkal

 

  • 6 Találj egy mentort magadnak

Ez nem azt jelenti, hogy valaki folyton lecsekkolja a munkád, hiszen a főnöktől sem lehet elvárni, hogy állandóan visszajelzést adjon. A legtöbb vállalatnál a vezetőknek vannak úgynevezett segítői, ezek lehetnek helyettesek is akár, a lényeg, hogy ők folyamatosan kommunikálnak egymással. Ha közülük kérsz meg valakit, hogy időnként véleményezze a munkád, mondja el mit tart az erősségednek vagy épp gyengeségednek vagy azt, hogy mi az amin javítanod kellene, akkor biztosan eljut a főnökig, ha sikerre viszel egy projektet.

 

  • 7. Fontos a csapat véleménye

Nem kell minden héten rákérdezni a kollégáknál, hogy szeretnek-e veled dolgozni, de időnként érdemes csekkolni őket és kikérni a véleményüket. A legjobb visszajelzéseket azoktól kaphatjuk, akikkel minden nap együtt vagyunk. Lehet, hogy kicsit elszaladt veled a ló és nagyképű lettél? Túl sokat dolgozol és féltenek, hogy rámehet az egészséged? A legközelebbi munkatársak pontos képet tudnak adni a csoportban való viselkedésedről, rávilágíthatnak a rossz tulajdonságaidra és lehet, hogy olyan tanácsot adnak majd, amit érdemes megfogadnod, ami segíthet egy bonyolultabb vagy épp vitás helyzetben.  

 

  • 8. Oszd meg az ötleteid 

Egy tárgy meeting vagy csak egy random megbeszélés során vesd fel az ötleteid. Ne törődj azzal, hogy megcáfolnak, vagy nem tartják majd jónak - ha ötletelsz és jelen vagy, az mindenképp pozitív képet fest rólad. Azt látják majd, hogy proaktív és problémamegoldó vagy. Persze nem kell mindig, mindenhez hozzászólni és butaságokat fecsegni, de a megfogalmazódott ötleteket ki kell mondani. Sose tudhatod, melyik lesz a nyer

 

  • 9. A nap végén összegezz

Adj magadnak pár percet és gondold át, hogy mit tanultál aznap. Milyen feladatokat oldottál meg, milyen helyzetekben remekeltél és mi okozott sikert. Ezt minden nap ismételd meg a héten, hogy rögzüljön a pozitív szemlélet. 

 

  • 10. Tervezd meg a következő munkanapot

Ne várj holnap reggelig, hogy kitaláld, mi lesz aznap a dolgod. Munka után foglald össze, hogy mit csináltál aznap, mit kell másnap folytatnod és reggel, mikor újra megérkezel könnyebben felveszed a fonalat. Nagyon tredi manapság buller journalt vezetni, de ha nem vagy ennyire kreatív, elég egy határidőnapló.

 

Elérhetőségek

+36703688024

[email protected]

2484 Gárdony Esze Tamás u.26

Iratkozz fel a hírlevelünkre!
© Copyright 2018 - Minden jog fenntartva

További hasznos weboldalak:

Topseller.hu

Onlinecentrum

Adwords Kampány Ügynökség

Trendkatalogus.hu

Kampánymanager.hu