facebook_noscript

Siker

 

Hogyan lehet sikeres valaki?

 

 

 

 • 1. Álmodj!

Merj álmodni, mert, csak azt tudod megvalósítani, amit el is tudsz képzelni. Ha a fantáziádban folyamatosan negatív film pereg, miért csodálkozol, hogy pocsék az életed? A dolog önbeteljesítő jóslatként működik. Merj tehát álmodni, vedd elő a legvadabb fantáziádat, és járasd rajta az agyadat. A pozitív gondolatok is önbeteljesítő jóslatként működnek.

 

 • 2. Tűzz ki célokat!

Ne csak fejben! Írd is le őket! Aki konkrétan meg tudja nevezni a céljait a következő 1, 3, 5, 10 évre, az képes arra, hogy meg is valósítsa őket. Tervezz papíron! Írd le egészen pontosan a célodat, mert ha nem elég konkrét, soha ne fogod tudni, elérted-e vagy sem. A célokhoz mindig rendelj reális határidőt!

 

 • 3. Tervezz!

Tervezd meg a célokhoz vezető utat! Haladj apró lépésekben! A tortát sem egyszerre esszük meg (na jó, a bulimiások igen), hanem falatonként. Egyetlen cél sem tűnik megvalósíthatatlanul óriásinak, ha képesek vagyunk részekre bontani, és minden egyes részcél elérésénél megünnepeljük magunkat.​

 

 • 4. Olvass, tanulj!

Akárhány éves is vagy, ne hagyd abba a tanulást! Egyrészt mert, frissen és fiatalon tart, másrészt pedig az igazán sikeres ember attól sikeres, hogy képes folyamatosan alkalmazkodni a folyton változó világhoz. Tehát azt javaslom, naponta legalább egy órát olvass valami olyat, amiből tanulsz. És most nem ponyvaregényekre vagy szépirodalomra gondolok, hanem valami olyasmire, ami a szakmai előmeneteledet segíti, vagy a hobbidhoz kapcsolódik, amiből ki tudja mikor és hogyan egyszer talán még a megélhetésed forrása lesz. Járj tréningekre, tanfolyamokra, tanulj nyelvet! Soha nem tudhatod, mikor lesz szükséged erre a tudásra.

 

 • 5. Válassz jól hivatást!

Válassz olyan hivatást, amit akkor is végeznél, ha már csak pár hónap lenne hátra az életedből! Ha megtalálod azt a munkát, ami igazán lelkesít, amit szívvel-lélekkel végzel, akkor reggelente boldogan pattansz majd ki az ágyból, messzire elkerül a depresszió, és ha szorgalmasan végzed a dolgodat, hamarosan elkezdenek jönni a kisebb-nagyobb (anyagi) sikerek is.

 

 

 • 6. Tanulj meg pihenni!

Lazítani, nem csinálni semmit, csak nézni ki a fejedből. Aki erre nem képes, az képtelen megújulni, és nagyon gyorsan kiég, akármennyire is szereti a munkáját.

 

 • 7. Mindig legyen időd a barátaidra!

Mert ők töltenek fel energiával, mert ők tartják benned a lelket a nehéz időkben, és mert ők azok, akik már akkor is ismertek, amikor még nem voltál sikeres. Vagyis segítenek neked a földön járni.

 

 • 8. Időgazdálkodás!

A feladataidról készíts rendszeresen listákat, és minden napodat kezdd azzal a feladattal, amit a legjobban utálsz, a legnehezebbnek tartasz. Utána a többi már gyerekjáték lesz. Azokból az emberekből, akik halogatják, tologatják a munkájukat, soha nem lesz sikeres ember.

 

 • 9. Gondolkodj pozitívan!

Aki a problémában kihívást és megoldandó feladatot lát, nem nyavalyogni kezd, hanem azon gondolkodni, hogyan lehet megoldani. A sikeres emberek keveset pletykálnak, nem kritizálják sem magukat, sem másokat. Igyekeznek minden helyzetben meglátni a jót, a hasznosat, a szépet. Még akkor is, ha a környezetük mindent elkövet, hogy visszahúzza őket.

 

 • 10. Vállalj felelősséget!

Vállalj felelősséget a saját életedért! Ha egy rossz kapcsolatban vagy egy pokoli munkahelyen szenvedsz, akkor is tudnod kell, a helyzetet te választottad, és csakis és kizárólag te tudsz kijönni belőle. Vagyis a kollégák, főnök és házastárs szidalmazása helyett az idődet fordítsd inkább arra, hogy megoldásokat keresel a helyzetre. Mert kiút általában több is van, csak néha annyira belecsavarodunk a problémába, hogy teljesen tehetetlennek érezzük magunkat. Ilyenkor érdemes keresni egy segítőt, coachot, aki segít más szemmel ránézni a helyzetre.

 

 • 11. Kitartás

És végül a legfontosabb: kitartó munka nélkül nem megy! Ha leragadsz az álmodozásnál, de nem teszel semmit a vágyaid teljesüléséért, akkor csak délibábokat fogsz kergetni. Az igazán sikeres emberek a kitűzött célokhoz vezető lépéseket megtervezik, és elkezdik megvalósítani. És ha kudarcot vallanak, akkor is folytatják, csak esetleg más irányból próbálkoznak. A legtöbb sikeres tudós, író, költő rengeteg kudarc árán jutott el a céljához.

A lényeg, a siker nem elérhetetlen délibáb, hanem nagyon is reális lehetőség mindenki számára.

 

Elérhetőségek

+36703688024

[email protected]

2484 Gárdony Esze Tamás u.26

Iratkozz fel a hírlevelünkre!
© Copyright 2018 - Minden jog fenntartva

További hasznos weboldalak:

Topseller.hu

Onlinecentrum

Adwords Kampány Ügynökség

Trendkatalogus.hu

Kampánymanager.hu