facebook_noscript

Párkonzultáció

 

 

A párkonzultáció a párokat segít abban - házasok vagy sem - hogy megértsék és megoldják konfliktusaikat, megerősítsék kapcsolatukat. A párkonzultáció segítségével a párok megtanulják megérteni egymást,megoldani a problémáikat és azt, hogy a vitát nézeteltéréseiket tisztázására és ne veszekedésre használják.

 

A párkonzultáció lehet rövid idejű, csak néhány alkalom, amikor egy krízishelyzet átvészelésében kell segíteni, de tarthat több hónapon keresztül, amikor a pár kapcsolata annyira megromlott, hogy az együtt maradás kérdőjeleződik meg.

 

A betegség, hűtlenség, szexuális problémák, düh és indulatkezelés, kommunikációs zavarok -gyakran megterhelhetik a pár- vagy házastársi kapcsolatot. A párterápia segít megoldani és feldolgozni az ezekkel a helyzetekkel járó konfliktusokat és nehézségeket.

 

Az "együtt járáshoz" képest a házastársi (vagy élettársi) kapcsolatban élő párok elkötelezettebbek egymás iránt, és kapcsolatuk története is hosszabb. Ez a hosszabb időtáv lehetőséget nyújt a párkapcsolat fejlődésére, viszont a párt több, a fejlődés szempontjából hátrányos kihívás érheti. Csak a kellően erős és megfelelően karbantartott kapcsolat állja ki az idő próbáját és viseli el az élet sorozatos kihívásait.

 

 • Néhány gyakori zavar:

 

 • egy harmadik szereplő felbukkanása
 • kóros féltékenység
 • a "vele vagy nélküle" dilemma
 • állandósult félreértések és veszekedések

 

 • Mi állhat ezek hátterében?

 

 • A felek már a kapcsolat elejétől kezdve elmulasztják, nem merik elmondani, hogy mi az elképzelésük, mik az igényeink a kapcsolat tartalmát illetően
 • Figyelmen kívül hagyják, hogy eltérő családi /kapcsolati mintával rendelkeznek
 • Nem veszik észre az eltávolodás veszélyével járó változásokat (Pl. az érdeklődési körük nagyon eltérő irányban kezd alakulni)
 • Nem merik nyíltan megbeszélni a szexuális igényeiket, nehézségeiket
 • A két nem nemi szerepe összekeveredik, aránytalanná válik

 

Ezeket a problémákat nem kell feltétlenül fenyegetőnek tekinteni, hiszen épp ezek közösen történő megoldásai adnak lehetőséget a párkapcsolat fejlesztésére és ezáltal egy jobb közös életminőség kialakítására.

 

Általában a sérült kapcsolatok több mint fele megmenthető a párkonzultáció segítségével. Ha mégis szakításra/ válásra kerülne a sor, a párkonzultáció segíthet a döntés meghozatalában is, megkímélve a párt a több hónapos érzelmi traumától, könnyebbé téve a kapcsolat lezárását. A párkonzultácuó a válást követő megfelelő szülői együttműködés kialakításában is segíti a párt. A felek a konfliktusból tanulva újraépíthetik azt, ami összeomlott - azokra az erősségekre támaszkodva, amelyek megmaradtak.

 

Amennyiben úgy érzi, hogy a kapcsolata zátonyra futott és ezt mindketten tudják, Ön és a partnere, ám nem tudják, hogy hozzák helyre, vagy hogy helyre hozzák-e egyáltalán, akkor itt az ideje a párkonzultációnak.

 

 • A párkonzultáció:
 • segít Önnek helyreállítani a kapcsolatát,
 • vagy segít meghozni azt az elhatározást, hogy a szakítás mindkettőjüknek megfelelőbb választást jelent.

 

Akármelyik utat választják is, a párkonzultáció segít megérteni a kapcsolatot és egy jól megalapozott döntést hozni.A párkonzultációra rendszerint a pár két tagja jár, de az is előfordul, hogy egy-egy ülésre a gyerekek, a pár szülei is meghívást kapnak, amennyiben erre szükség van. Főként olyan esetekben szokott ez előfordulni, ahol a pár együttműködésében fontos szerepet kapnak a szűkebb, vagy tágabb családtagok és a velük való kapcsolattartás.

 

A párkonzultáció nemcsak beszélgetésből áll. Sok esetben használunk mozgásos, rajzolós, gyurmázós, dramatikus…stb. feladatokat. Ezekre főként akkor van szükség, ha egy problémáról nehezen tud valamelyik fél szóban beszélni, vagy a mögöttes érzések rejtettek. A feladatokat minden esetben az adott problémához és személyekhez igazítom úgy, hogy azok a leghatékonyabban segítség a két fél változását, együttműködését.

 

A párkonzultáció rendszeres találkozásokból ún. ülésekből áll, ahol a pár mindkét tagjának jelen kell lennie. Minden terápiás ülés másfél – két órás általában. Megbeszélik az ülésen történteket: a legfontosabb történéseket, a megjelenő pozitív változásokat, megfogalmazzák a visszajelzéseket és tanácsol a változást elősegítő otthoni összekötő gyakorlatokat.

 

Az összekötő gyakorlatok olyan feladatok, melyek a változások megindulását, vagy fenntartását hivatottak szolgálni. Ezek otthon elvégzendő feladatok, melyeket minden esetben egyeztetnek a párral, ha kell együtt módosítanak rajta, hogy valóban megvalósítható legyen otthon.

 

A párkonzultáció kétheti rendszerességgel zajlanak. Erre azét van szükség, hogy az ülés során átbeszélteknek legyen ideje leülepedni és tudjanak azzal kapcsolatos érzések, gondolatok születni. Az összekötő gyakorlatok ugyanakkor segítenek abban, hogy a párkapcsolat változni legyen képes, és erről a változásról legyenek tapasztalatai párnak. Ezeket a tapasztalatokat ugyanis a következő ülés elején rendszerint megbeszélik.

 

Mindenki képes a harmonikus párkapcsolat kialakítására, Ön se mondjon le róla.Amennyiben úgy érzi párkapcsolati problémáik megoldásához szüksége lenne külső szakmai segítségre, bizalommal forduljon hozzám és jelentkezzen be most!

 

Elérhetőségek

+36703688024

[email protected]

2484 Gárdony Esze Tamás u.26

Iratkozz fel a hírlevelünkre!
© Copyright 2018 - Minden jog fenntartva

További hasznos weboldalak:

Topseller.hu

Onlinecentrum

Adwords Kampány Ügynökség

Trendkatalogus.hu

Kampánymanager.hu