facebook_noscript
Helyszín

Veszteség kezelésMiről is lesz szó a következő témában?

 1. Veszteségek kezelése

  Gyász feldolgozásra mindenkinek szüksége van, hisz mindannyian érintettek vagyunk. Az életünkben 3 dolog biztos, a születés, a halál és hogy veszteségeket élünk meg, ami gyászreakciót válthat ki. A gyász feldolgozása nem csak a szeretteink elvesztéséhez kapcsolódhat, hanem a születésünk óta magunkkal cipelt fájdalmak, sérelmek, traumák összességéhez.

  40 féle veszteséget különböztetünk meg, ami megnehezíti a mindennapi életünk könnyed, felhőtlen létét. Minden olyan életesemény ide tartozik, ami visszafordíthatatlan változást hoz az életünkbe. Ezek lehetnek akár pozitív, akár negatív életesemények.  Nézzünk pár példát: életkori szakaszok lezárulása, bizalom-, biztonság-, barátságok elvesztése, szakítás, válás, lakóhely-, iskola-, munkahely váltás, szellemi-, testi- anyagi- helyzetünkben bekövetkezett változások. Vannak a gyásznak azonban kevésbé kézzel fogható esetei is. Amikor a terveinkről, céljainkról, álmainkról, vágyainkról kell lemondanunk, vagy a beteljesülésüket kísérő érzések kerítenek hatalmukba pl. a házasságkötés, gyermek születése, nyugdíjazás.

 2. Módszer

  A Gyászfeldolgozás Módszer® az USA-ból indult az 1970-es évek végén, Magyarországon Dr. Sarungi Emőke szegedi pszichiáter jóvoltából 2011 óta elérhető. Célja, hogy segítségünkre legyen a jelentős érzelmi veszteség okozta fájdalom, az elszigeteltség és a magány feloldásában, hogy energikusan, felszabadultan éljük meg életünket.

  A program alapvetése, hogy minden emberi kapcsolatunk egyedi. Ezáltal a gyász is egyedi, ezért természetesen mindenki másként éli meg. A bennünket ért veszteségekért nem okolhatjuk magunkat. Nem változtathatunk a történteken, de az érzelmi viszonyulásunkat igen. Csupán 1% a mi felelősségünk, ezt fel kell vállalnunk, cselekednünk a gyógyulásunk érdekében! 

   

   

 3. Hogyan segíthet a gyász feldolgozása?

  A Gyászfeldolgozás Módszer® Támogató egyéni formában (7 héten keresztül heti 1 órát vesz igénybe) és csoportosan is (8 héten keresztül, heti 1×1,5 óra), a gyász feldolgozása során a résztvevő elsajátít egy cselekvés programot.

  Alkalmazásával nem csak a múltbéli veszteségeket tudja érzelmileg feldolgozni, hanem a jelenben, és a jövőben esetlegesen érkező negatív érzéseket is megtanulja kezelni. A gyászfeldolgozás az életünk minőségének megváltoztatható eszközévvé válhat. Segítségével bűntudat, fájdalom nélkül gondolhatunk a múltra, félelem nélkül a jövőre, jelenben élhetünk, kiegyensúlyozott kapcsolatokban. 

   

Képek a helyszínről

Egyéni és pár konzultációs szoba

Képek a helyszínről

Vendégváró szoba

Képek a helyszínről

Biobalansz kezelés helyszíne

Elérhetőségek

+36703688024

[email protected]

2484 Gárdony Esze Tamás u.26

Iratkozz fel a hírlevelünkre!
© Copyright 2018 - Minden jog fenntartva