facebook_noscript
Helyszín

GyerektornaMiről is lesz szó a következő témában?

  1. Milyen problémák esetén?

    Az gyerek kineziológia célja, a gyerekekek segítse a testi, lelki, szellemi fejlődésben, egészségben. Energetizáló, feszültségoldó módszerek alkalmazásával. A gyermek egészséges, boldog, kiegyensúlyozott, jól kommunikáló, magabiztos és önbizalommal teli gyerekekké válik.

     

     

     

    Tanulással kapcsolatos
    •    szereplési stressz,
    •    vizsgadrukk,
    •    csökkent koncentráció képesség,
    •    lassabban megy a tanulás
    •    szétszórt figyelem
    Viselkedéssel kapcsolatos
    •    beilleszkedési gondok,
    •    nehezen ül meg,
    •    verekszik, dobálodzik,
    •    lassan nyit környezete felé,
    •    szótlanság,
    •    önbizalomhiány 
    Külső tényezők változásakor
    •    szülők válása,
    •    iskolaváltás,
    •    lakóhelyváltozás,
    •    haláleset a családban
    Napi életvezetési zavaroknál
    •    alvási nehézség,
    •    lehangoltság,
    •    szobatisztaság

     

     

    Milyen eredmények várhatóak?                                                                                                                                            

    A módszer támogatja a gyermekek lelki fejlődését, lelki egészségét, energetizáló, stressz- és feszültségoldó gyakorlatokkal, meditációval. A tornán résztvevő gyermekeknél a módszer elsajátításával javult a szülő-gyermek kapcsolat, javult a tanulási teljesítmény, csökkent a teljesítményszorongás, csökken, vagy megszűnik a különböző helyzetektől, emberektől, tárgyaktól való félelem, megszűnik a dühkitörés, a kortárs közösségbe való beilleszkedés könnyebbé válik.

     

    Konzultáció eszközök: A gyermekek stresszoldó, relaxációs, agyféltekék működését összehangoló, finommotorikát fejlesztő, lazító gyakorlatokat sajátítanak el. A módszer fejleszti a gyermekek ritmus-és egyensúlyérzékét és rugalmasságát is.

     

    Egyéni foglalkozások alkalmával a gyermek elsajátítja a primitív reflexek kioltásához szükséges mozgássort is. Ami azt jelenti, hogy a gyermek fejlődése során kialakult blokkot, elakadást oldjuk fel. 

    Ilyen blokk lehet pl.: A gyermek minden ingert túlreagál. Semmi nem kerüli el a figyelmét, és pókhálószerűen reagál minden benyomásra, mozdulásra. Nem csoda, hogy örökmozgó, nyugtalan, és az órán nem tud figyelni. Az eredménye a teljes sikertelenség érzése, állandó fáradság, túlérzékenység, vagy tülpörgés. Az ilyen gyermek számára a legegyszerűbb hétköznapi feladatok is komoly akadályt jelenthetnek, és kénytelen állandóan kompenzálni.

    A mozgáson és az agyi folyamatokon túl ebben a részben foglalkozunk a primitív reflexekkel igazán. Az agyi és testi tevékenységet harmonizáljuk, finom hangoljuk.  Ami a legnagyobb eredményt tudja hozni a gyermek viselkedésében. Magzatkortól haladunk. Megnézzük a megfigyelés fontosságát, ugyanis ha jól meghatározzuk a fejlesztendő területet, akkor a gyermek számára legoptimálisabb ütemben tudunk haladni. Megismerkedünk a reflexek kioltásához szükséges mozgássorral.  Ahogy korábban a résztvevők megszokhatták, itt is lemozogjuk, begyakoroljuk a feladatokat, ezáltal ezek otthon is elvégezhetőek.


     

  2. BS Edzés

    Eredetileg gyermekek részére kifejlesztett program, 5-14 évesek számára fokozottan ajánlott, de életkortól függetlenül alkalmazható. Bárkinél, akik szeretne a hétköznapokban könnyedebben boldogulni, kiegyensúlyozottabb lenni. Célja a gondolkodási, tanulási képességek fejlesztése, illetve a viselkedési minták pozitív irányú fejlődése.


     A módszer a test-elme rendszer közötti hatékony kommunikációt segíti és korrigálja, mégpedig a játék és kreativitás szerepét növelve, ezáltal csökkenti a teljesítményt hátráltató stresszt. Az egyensúlyteremtő gyakorlatokat úgy tervezték meg, a természetes fejlődésünkhöz hasonlóan, mozgáson keresztül fejlesszék az idegpályákat. A Brain Stimulator Gymnastic  rendszer a  számolási készségek, az olvasás, az írás, a nyelvtanulás, a sportteljesítmények és teljes testmozgást igénylő tevékenységek javítására minden korosztály számára hatékony segítséget nyújt. A módszer a koncentrációs képpességünket, kapcsolataink és kommunikáción minőségét,  emlékezőképességünket,  szervezési képességünket, és a mindennapi élethez való pozitív hozzáállásunkat növeli. 

     

    .

  3. Mi fog történni?

    Gyermek eddigi életének feltérképezése, és meghatározni mely életterületet szeretné kiegyensúlyozottabbá tenni.

     


                                                                                                                                                                 Stresszoldás

    Gyermek meghatározott rajzolási tematika alapján, feloldja magában a negatív érzelmeket, és pozitív élményeket fókuszban tartva kiegyensúlyozza önmagát.

     

     

                                                                                                                                                                         Testedzés

    Játékos keretek között, agyféltekék működését összehangoló, finommotorikát fejlesztő, lazító gyakorlatokat sajátítanak el.

     

     

                                                                                                                                                                      Testtudatosság

    Fejleszti a gyermekek ritmus- és egyensúlyérzékét és rugalmasságát is. Gyorsabb reakciót, könnyedebb sportolást eredményez.

     

     

                                                                                                                                                                Viselkedés

    Javul a szülő-gyermek kapcsolat, javult a tanulási teljesítmény, csökkent a szorongás, csökkent, vagy megszűnt a különböző félelmeket, viselkedési zavarok, a beilleszkedés könnyebbé vált.

     

     

                                                                                                                                                                  Relaxáció

    Progresszív relaxáció vagy mesébe épülő vizualizáció segítségével a test, lélek, szellem harmonizálása.

     

     

    Gyakran előfordul, hogy a gyermek házi feladatot is kap. Célszerű az 5-10 perces feladatot minden nap elvégezni a tartós eredmény érdekében. Ilyenkor kérjük a szülők segítségét. Kisebb gyermeknek azért, hogy vele együtt, neki segítve végezzék a mozgást. Nagyobb gyermeknél azért, hogy legyen egy napi kontroll.

Képek a helyszínről

Egyéni és pár konzultációs szoba

Képek a helyszínről

Vendégváró szoba

Képek a helyszínről

Biobalansz kezelés helyszíne

Elérhetőségek

+36703688024

info@lelekmatrix.hu

2484 Gárdony Esze Tamás u.26

Iratkozz fel a hírlevelünkre!
© Copyright 2018 - Minden jog fenntartva