facebook_noscript
Helyszín

GyerektornaMiről is lesz szó a következő témában?

 1. Milyen problémák esetén?

  Az gyerek kineziológia célja, a gyerekekek segítse a testi, lelki, szellemi fejlődésben, egészségben. Energetizáló, stressz- és feszültségoldó módszerek alkalmazásával. A gyermek egészséges, boldog, kiegyensúlyozott, jól kommunikáló, magabiztos és önbizalommal teli gyerekekké válik.

  Milyen problémák esetén: 

  Tanulással kapcsolatos
  •    szereplési stressz,
  •    vizsgadrukk,
  •    csökkent koncentráció képesség,
  •    lassabban megy a tanulás
  •    figyelemzavar
  Viselkedéssel kapcsolatos
  •    beilleszkedési gondok,
  •    hiperaktivitás,
  •    agresszivitás,
  •    zárkózottság,
  •    szótlanság,
  •    önbizalomhiány 
   
  Külső tényezők változásakor
  •    szülők válása,
  •    iskolaváltás,
  •    lakóhelyváltozás,
  •    haláleset a családban
  Fejlődési zavarok esetén: A fejlődését elősegítő kiegészítő tevékenységként.
  •    beszédzavar (pl. hadarás, dadogás),
  •    kényszeres viselkedés (pl. pislogás, lábrázás, körömrágás),
  •    szorongás
   
  Napi életvezetési zavaroknál
  •    alvási nehézség,
  •    lehangoltság,
  •    szobatisztaság

  Milyen eredmények várhatóak?                                                                                                                                            

   A módszer támogatja a gyermekek lelki fejlődését, lelki egészségét, energetizáló, stressz- és feszültségoldó gyakorlatokkal, meditációval. A tornán résztvevő gyermekeknél a módszer elsajátításával javult a szülő-gyermek kapcsolat, javult a tanulási teljesítmény, csökkent a teljesítményszorongás, csökken, vagy megszűnik a különböző helyzetektől, emberektől, tárgyaktól való félelem, megszűnik a dühkitörés, a kortárs közösségbe való beilleszkedés könnyebbé válik.

  Konzultáció eszközök: A gyermekek stresszoldó, relaxációs, agyféltekék működését összehangoló, finommotorikát fejlesztő, lazító gyakorlatokat sajátítanak el. A módszer fejleszti a gyermekek ritmus-és egyensúlyérzékét és rugalmasságát is.

  Elérhetőség: Kovács Erika 70/368-8024, lelekmártrix.hu

  Egyéni foglalkozások alkalmával a gyermek elsajátítja a primitív reflexek kioltásához szükséges mozgássort is. Ami azt jelenti, hogy a gyermek fejlődése során kialakult blokkot, elakadást oldjuk fel. 

  Ilyen blokk lehet pl.: A gyermek minden ingert túlreagál. Semmi nem kerüli el a figyelmét, és pókhálószerűen reagál minden benyomásra, mozdulásra. Nem csoda, hogy örökmozgó, nyugtalan, és az órán nem tud figyelni. Az eredménye a teljes sikertelenség érzése, állandó fáradság, túlérzékenység, vagy hiperaktivitás. Az ilyen gyermek számára a legegyszerűbb hétköznapi feladatok is komoly akadályt jelenthetnek, és kénytelen állandóan kompenzálni.
  A mozgáson és az agyi folyamatokon túl ebben a részben foglalkozunk a primitív reflexekkel igazán. Az agyi és testi tevékenységet harmonizáljuk, finom hangoljuk.  Ami a legnagyobb eredményt tudja hozni a gyermek viselkedésében. Magzatkortól haladunk. Megnézzük a megfigyelés fontosságát, ugyanis ha jól meghatározzuk a fejlesztendő területet, akkor a gyermek számára legoptimálisabb ütemben tudunk haladni. Megismerkedünk a reflexek kioltásához szükséges mozgássorral.  Ahogy korábban a résztvevők megszokhatták, itt is lemozogjuk, begyakoroljuk a feladatokat, ezáltal ezek otthon is elvégezhetőek.

  Gyakran előfordul, hogy a gyermek házi feladatot is kap. Célszerű az 5-10 perces feladatot minden nap elvégezni a tartós eredmény érdekében. Ilyenkor kérjük a szülők segítségét. Kisebb gyermeknek azért, hogy vele együtt, neki segítve végezzék a mozgást. Nagyobb gyermeknél azért, hogy legyen egy napi kontroll.


  Elérhetőség: Kovács Erika
                          70/368-8024
                          evrics@freemail.hu             
   

 2. Bs Edzés

  Eredetileg gyermekek részére kifejlesztett program, 5-14 évesek számára fokozottan ajánlott, de életkortól függetlenül alkalmazható. Bárkinél, akik szeretne a hétköznapokban könnyedebben boldogulni, kiegyensúlyozottabb lenni. Célja a gondolkodási, tanulási képességek fejlesztése, illetve az estleges viselkedési zavarok megszüntetése.


   A módszer a test-elme rendszer közötti hatékony kommunikációt segíti és korrigálja, mégpedig a játék és kreativitás szerepét növelve, ezáltal csökkenti a teljesítményt hátráltató stresszt. Az egyensúlyteremtő gyakorlatokat úgy tervezték meg, a természetes fejlődésünkhöz hasonlóan, mozgáson keresztül fejlesszék az idegpályákat. A Brain Stimulator Gymnastic  rendszer a  számolási készségek, az olvasás, az írás, a nyelvtanulás, a sportteljesítmények és teljes testmozgást igénylő tevékenységek javítására minden korosztály számára hatékony segítséget nyújt. A módszer a koncentrációs képpességünket, kapcsolataink és kommunikációnk minpségét, emlékezőképességünket, szervezési képességünket, és a mindennapi élethez való pozitív hozzáállásunkat növeli. 


  Helyszín: 
  2475 Kápolnásnyék Kutas sor 1/b

                 
  2483 Gárdony Esze Tamás u. 23

  .

 3. Mi fog történni?

  Gyermek eddigi életének feltérképezése, és meghatározni mely életterületet szeretné kiegyensúlyozottabbá tenni.


  Stresszoldás


  Gyermek meghatározott rajzolási tematika alapján, feloldja magában a negatív érzelmeket, és pozitív élményeket fókuszban tartva kiegyensúlyozza önmagát.


  Testedzés


  Játékos keretek között, agyféltekék működését összehangoló, finommotorikát fejlesztő, lazító gyakorlatokat sajátítanak el.

  Testtudatosság


  Fejleszti a gyermekek ritmus- és egyensúlyérzékét és rugalmasságát is. Gyorsabb reakciót, könnyedebb sportolást eredményez.

  Viselkedés

  Javul a szülő-gyermek kapcsolat, javult a tanulási teljesítmény, csökkent a szorongás, csökkent, vagy megszűnt a különböző félelmeket, viselkedési zavarok, a beilleszkedés könnyebbé vált.

  Relaxáció

  Progresszív relaxáció vagy mesébe épülő vizualizáció segítségével a test, lélek, szellem harmonizálása.

   

  Gyakran ismételt kérdések

   

  Milyen nehézségek esetén ad segítséget?

  • Tanulással kapcsolatos: szereplési stressz, vizsgadrukk, csökkent koncentráció képesség, figyelemzavar esetén.
  • Viselkedéssel kapcsolatos: beilleszkedési gondok, hiperaktivitás, agresszivitás, zárkózottság, szótlanság, önbizalomhiány esetén.
  • Külső tényezők változásakor: szülők válása, testvér születése, iskolaváltás, lakóhelyváltozás, haláleset a családban esetén.
  • Fejlődési zavarok esetén: beszédzavar (pl. hadarás, dadogás), kényszeres viselkedés (pl. pislogás, lábrázás, körömrágás), szorongás esetén.
  • Napi életvezetési zavaroknál: alvási nehézség, lehangoltság, szobatisztaság esetén.
Képek a helyszínről

Egyéni és pár konzultációs szoba

Képek a helyszínről

Vendégváró szoba

Képek a helyszínről

Biobalansz kezelés helyszíne

Elérhetőségek

+36703688024

info@lelekmatrix.hu

2484 Gárdony Esze Tamás u.26

Iratkozz fel a hírlevelünkre!
© Copyright 2018 - Minden jog fenntartva